RESTAURANTS IN DE BUURT2019-04-18T10:55:03+02:00

RESTAURANTS IN DE BUURT

I Calanchi

Agriturismo gerund door de super-sympathieke Roberto en zijn gezin. Eet vijf kleine, originele antipasti, daarna pasta gevolgd door een secondo (vlees) met contorni, dessert en koffie met digestiefjes en betaal ongeveer dertig euro, ook wijn inbegrepen. En het is dan nog lekker ook! Helaas beperkt open, ook in de zomervakantie (dan meestal echt gesloten).

Il Ponente

Een nieuw, wat exclusiever, zij-project van Luca van Amici Miei. Zeer verzorgde borden, prachtige locatie (zowel binnen als buiten) . Iets verder rijden (voorbij Urbino) maar voor fijnproevers de rit en de prijs zeker waard.

Il Clemente

Open sinds eind 2022. Mooi gelegen (met terras), niet ver. Smaakvol, kunstzinnig interieur, verfijnde keuken, attente bediening. Zijn nog wat zoekende naar vaste openingsdagen. Wij zijn alvast zeer happy met hun komst.

Gibas

Schitterend gelegen in Parco San Bartolo op een hoogte met zicht op zee (wij vinden het daarom vooral ook fijn voor de lunch). Zalig terras. Laat je niet afschrikken door de, soms, ‘dikke bakken” op de parking: het is iets duurder maar best betaalbaar!

La Capinera

Via Valzangona, 31
Petriano
072252574
9km

Restaurant iets voorbij Petriano. Eenvoudige, eerlijke keuken. Lekkere pasta, ook af en toe wat visaanbod. Meestal behoorlijk grote porties. Ook pizza. Gezellig buiten zitten, binnen doet het wat meer aan een feestzaal denken...

Bar del parco

Via del Mercato, 12-16,
Gallo
072252118
5km

Hier kan je letterlijk altijd (open van vijf in de morgen tot één ’s nachts) terecht voor een hapje of een pizza. Het aansluitende “parco” met sportveldjes, zitbanken en speeltuigen maakt dit een ideale plaats voor zeer jong tot zeer oud. Hier komt werkelijk het hele dorp, dus zeker ook wij !

Il Cavaliere

Strada Provinciale Feltresca, 85,
Montecalvo in foglia,
0722580312
http://www.ristorantecavaliere.com/
6km

Goede locatie met kleine kinderen, je hebt namelijk wat buitenruimte. Lekkere vleesgerechten en pizza . Vriendelijke uitbaters. Zeker niet duur.

Locanda Montelippo

Via Canarecchia, 29/31,
Vallefoglia
0721416735
9km

Bij mooi weer eet je buiten tussen de olijfbomen op een gemillimeterd grasveldje met zicht op de vallei en Colbordollo. Agriturismo waar Andrea kookt met vrijwel allemaal eigen producten. Slow-food. Zeer vriendelijke bediening. Het smalle bruggetje net voor aankomst moet je over, denk niet dat je verkeerd zit... Aanrader!

Portanova

Via Cesare Battisti, 67
Urbino
3409036715
12 km

Nieuw restaurant in het centrum van Urbino. Als we zelf mogen quoteren, zetten we dit op nummer één. Lekker, vernieuwend, stijlvol en toch ongedwongen. Iets duurder, maar voor deze keuken betaal je in je thuisland véél meer... Niet groot, weinig couverts , klein terras : zeker eerst bellen !

Il Convivio di Nonno Ciro

Strada Provinciale Montefabbri
Urbino
+3939026803
3 Km

Op een heuvel richting Urbino (tegenover het kunstwerk met het paard, niet ver dus) kan je tussen de olijfbomen genieten van de zonsondergang met zicht op Urbino en de hele Montefeltro. Ondertussen bereid je zelf je BBQ of proef je focaccia met diverse regionale streekproducten. De uitbaters runnen zelf een slagerij en kweken hun eigen runderen. Het vlees is dan ook top! Er is ook steeds een vegetarisch aanbod. Kinderanimatie is voorzien. Loopt van begin juni tot ergens half september. Doen!

Ristorante-pizzeria Al Tre

Via Girolamo Cavazzoni, 3
Urbino
0722369263
10 Km

Capotorto-gasten van het eerste uur herinneren zich ongetwijfeld pizzeria Pardise in Borgo Massano. Die heeft helaas en tot spijt van velen , de covid-crisis niet overleefd. Maar pizzaiolo Natalino etaleert nu verder zijn kennis en ervaring in dit restaurant . De sfeer is wat anders dan vroeger, Natalino verwelkomt je nog wel met evenveel kabaal, maar vooral : de pizza’s zijn nog steeds de beste uit te streek.

Ciacci

Via Roma 152
Gallo di Petriano
4 Km

Druk bezocht door locals. Het interieur is één grote verzameling hanen (Gallo…). Je eet hier lekker, veel en toch zeer betaalbaar. Een menukaart hebben ze niet. Het hele culinaire aanbod wordt in snel Italiaans afgerammeld en je knikt gewoon ja …. Als je reserveert staan de (vele en lekkere) antipasti al op je tafel te wachten bij aankomst.

Urbino dei laghi

Pantiere
3 Km

Iets duurder (naar Italiaanse normen), maar je krijgt dan wel een mooi bord voorgeschoteld. Zeer fijne keuken.
De jonge ploeg spreekt een aardig mondje Engels, wat niet altijd even evident is in de streek. Ook de locatie ( tussen twee grote vijvers , boomstammen door het dak) mag er zijn.

Amici Miei

Via Urbinate 92
Urbino (PU) – 61029
10/12 km

Luca, Andrea en hun jong, fantastisch team zijn hier op enkele jaren tijd tot een waar begrip uitgegroeid. Trendy zaak met een gemixt publiek. Hoewel hier vrij veel pizza wordt gegeten, kunnen wij zelf echt nooit weerstaan aan de rest van de kaart. Naast vlees is er ook altijd een vegetarisch en een maritiem aanbod. Correcte bediening bovendien. Je zit altijd binnen, maar daar mag je het echt niet voor laten.

Capotorto-ontbijtsfeer
Go to Top