AVANTI

Daar gaan we dan! Met ons nieuwe avontuur. Een kleinschalig vakantieverblijf in Le Marche, de sterkst opkomende regio van Italië.

“Capotorto” hebben we het gedoopt. Toegegeven, eigenlijk hebben wij dat helemaal niet gedaan. Het huis heette zo wellicht al enkele eeuwen. Genoemd naar de familie die er destijds woonde.

“Gedraaid hoofd” is de letterlijke betekenis. En dat is nu net wat wij zelf ook gedaan hebben. Na 28 jaar in een drukke zaak in België is dit toch wel een andere wereld…

Wat natuurlijk niet betekent dat “la vita” altijd een “dolce far niente” is. Stilzitten zal nu eenmaal nooit echt ons ding zijn…

Capotorto-confituur

Zo is ondertussen de voorraad confituurtjes aangemaakt met het laatste fruit uit de tuin. De olijven zijn geplukt en opgelegd volgens de strikte aanwijzingen van Modesto, de dorpsgenoot die af en toe ook onze eenden komt verwennen. Want zo zijn Italianen nu eenmaal. Over “il cibo”, onze dagelijkse kost, heeft elk zijn mening en tradities van vader op zoon zijn er om gerespecteerd te worden!

Verder ontdekken we voortdurend wat nieuws in de omgeving. Het jaarlijkse bio- en wellnessfestival in Urbino (Bio Salus), de “fiera nazionale del tartufo bianco” in truffelhoofdstad Acqualagna. Gisteren was het dan weer feesten geblazen in Cartoceto, een dorp waar letterlijk alles draait rond olijfolie.

Waar je dan plots wordt uitgenodigd door een charmante Italiaanse signora om in haar tuin mee te genieten van een gitaarconcertje. Zomaar. Zalig toch?

Wat rondsnuffelen op de maandelijkse antiek- en curiosamarkt van Fano , is ook geen onaardig tijdverdrijf.We hebben tenslotte aardig wat in te richten.

Wat zal het leuk zijn om binnenkort elke gast de juiste plekjes aan te wijzen.

En voor wie niet voortdurend op pad wil, bouwen we nu volop aan het zwembad. De put is gegraven(er is nog geen kalf in verdronken, al wel een vos in de eendenvijver), het allereerste beton is gestort… er zal nog veel moeten volgen, zegt Pietro, de aannemer, die eigenlijk Peter heet en gewoon een toffe “Hollander” is…
Wel jammer dat de oude vijgenboom de strijd tegen de graafmachine heeft verloren. We gingen hem eigenlijk verplanten, maar toevallig keken we de foute drie seconden de verkeerde richting uit. Ach ja, we hebben er nog wel enkele staan…
En terwijl de winter nog voor de deur staat, begint ons eerste voorjaar al aardig op gang te komen. We zien het zitten.

Capotorto-zwembad bouw
Capotorto-zwembad bouw

En terwijl de winter nog voor de deur staat, begint ons eerste voorjaar al aardig op gang te komen. We zien het zitten.

Capotorto, avanti!

Volg ons nu via Facebook
Bekijk onze website
En vooral: Kom eens langs in Italië!

Wim & Kristin

Capotorto-kom-thuis-in-het-echte-italie