Oye!

“Laat ons een bed and breakfast beginnen in Italië” … voor sommigen klinkt het als muziek in de oren. Anderen verklaren je gek of bekijken je heel meewarig als je het idee oppert.
Het is uiteraard een grote stap, neen, noem het gerust een sprong. In het onbekende, in iets nieuws. Maar laat dat nu net zijn wat ons zo boeit en bindt.

En dus zijn we gesprongen. Vier jaar geleden ondertussen. Wat een jump! Wat een ander leven!
Veel intenser, veel korter bij de natuur, veel dichter bij de mensen.
Met gasten die je op een bijzonder aangename manier beter leert kennen. Die je soms op enkele dagen tijd ziet veranderen omdat ze in vakantiemodus komen, omdat ze in deze omgeving even alles kunnen loslaten…
En dan gelijk beslissen om meteen voor het volgende jaar te boeken. Ruim dertig procent van onze gasten zijn terugkomers. Niet slecht, al zeggen we het zelf.

Terwijl we in de lente en zomer best de mouwen opstropen, bieden de vijf rustige maanden van het jaar een zee van tijd om te klussen, familie en steeds grotere vriendenkring te bezoeken en vooral ook… te reizen. Vliegtuigticket kopen, rugzak volproppen en op pad gaan zonder al te veel vooraf te plannen.
Onze blauwe planeet is een meeslepend boek, maar wie niet reist, heeft alleen de cover gelezen…

En zo kruisten we onlangs Oye-LENA ( oyelena.wordpress.com ) op ons pad, een onderwijsproject in Peru, in het hart van het Andesgebergte. Een (voornamelijk Belgisch) team van vrijwilligers tovert hier elke dag een glimlach op een groep schattige kleutergezichtjes. We verbleven er vier dagen, maar reeds na vier minuten waren we verkocht…
En dus lanceren we “Limo voor Lena”. Onze huisbereide limoncello valt al langer in de smaak. Vanaf volgend seizoen gaan we die bottelen in kleine flesjes en verkopen aan een prijs waarvoor je hem in België niet zelf kan maken. De opbrengst gaat integraal naar Oye Lena. Omdat we weten dat het goed besteed is. Omdat we weten dat hun inzet wel degelijk een verschil maakt.

Voel je ondertussen ook de reiskriebels opkomen of kijk je uit naar de warme Italiaanse voorjaarszon? Geef even een seintje ( info@jeroenb19.sg-host.com ) , je bent van harte welkom!

Oyé! Geniet van 2019, van het leven, van die vele kleine dingen… en vooral van elkaar.

Kristin en Wim

Capotorto-kom-thuis-in-het-echte-italie